"לעולם לא אודה לידו שלמעשה אני נרתעת ממנו. לא מסוגלת לגעת בו". חוה פותחת ואומרת בשיחה אישית אחת על אחת. "הוא החבר הכי טוב שלי, ואני ממש מעריכה אותו, אבל מה זה כל השערות האלה שיוצאות לו מהאף? מהאוזניים? הפלוצים בלילה, הנחירות?? אני לא יכולה לשאת את זה. זה כל כך מרחיק אותי ממנו".
אז מה מרתיע אותנו ומפריע לנו להשתוקק?
טיפוח אישי ירוד - כן, גם אחרי שנים רבות עדין כדאי ומומלץ לשמור על היגיינת גוף טובה, כולל שיער וקרקפת, לטפח את עצמנו עם דיאודורנט ובושם (למי שאוהב/ת), להחליף בגדים תחתונים מדי יום. ריח רע מהגוף, מהפה, או משיער הראש יוצרים חוויה של דחיה ורתיעה, מה שאתם לבטח לא מעוניינים בו. שיער מיותר בחלקים שונים של הגוף אף הוא אינו אטרקטיבי, כמו שמציינת פה חוה בתחילת הפוסט.
שחרור הגוף? – זו נקודה שלא מדוברת הרבה. מושתקת בשיח החברתי והטיפולי. אבל בפרטיות חדר הטיפולים מספרות נשים רבות על השחרור שחשים בני הזוג בלתת גרפסים, להפליץ (נפיחות בשפה יפה) – מה שאותן מרתיע מאוד. הם אולי חווים את זה כאינטימי, כחלק מ"אני בבית שלי", וזה מובן. אולם בה בעת רבות הנשים שאומרות – "למי אני אמורה להימשך? לזה שמפליץ כל הזמן לידי ועוד במיטה?
התנהגות קורבנית, פסימית, מתלוננת תדיר – לא רק היבטים גופניים יכולים למשוך או לדחות אותנו. מה שלא מפעיל אצלנו שום דבר בכיוון של להימשך באופן ארוטי זו קורבנות ופסימיות. אולי חמלה ואמפטיה במקרה הטוב, קוצר רוח וכעס במקרה הפחות טוב בו העמדה הנפשית הזו של בן או בת הזוג מהדהדת לאורך זמן. בשלב מסוים קצת נמאס וזה אנושי ומובן. מה שעוד מרתיע היא עמדה פגיעה מדי בה, האדם השני מיד נסגר. "איך אמרת לי את זה? זה ממש פגע בי", זו התנהגות של ל-"השתבלל" בשפה שלי. נכנסים לשריון וזהו. תגובה כזו מיד מסיימת את השיחה. בהדרגה לומד בן או בת הזוג שלא לומר דבר כי בעצם אין עם מי לדבר! בבקשה שימו לב לתגובות.
עומס חיי היומיום – העבודה היא חיינו, אבל הופכת לכל חיינו. עומסים כבדים שקשה להחזיקם יחד עם עוד מטלות החיים וגם הנאותיהם. כך העבודה והילדים מקבלים עדיפות ראשונה, ויש עוד מטלות בית ואולי כלב להוציא והנה נגמרו הכוחות. כל כך יותר פשוט לשבת מול הטלוויזיה או מול הפורנו, במקום להשקיע בזמן זוגי משותף.
נשים מתלוננות - "הוא ישיר מדי, ממהר מדי" – זוהי פנייה אליכם הגברים. חשבו מה יכול לעשות אתכם למאהבים טובים? ארמוז לכם שזו לא מכוונות גבוהה מיד לחדירה אלא סבלנות ויכולת ללטף, לענג עם הלשון והידיים (ולאו דווקא עם הפין), להתרכז בהנאה של בת הזוג. זה מעורר, מפתה ויוצר חוויה נעימה שרוצים לחזור עליה, מה שמרמז גם על ההשפעה של גישה זו לתשוקה בכלל.
גברים מתלוננים – "היא רוצה שמיד אחדור! זה מלחיץ אותי ומרתיע אותי". אז כן, חלק מאיתנו פחות אוהבות את המשחק המקדים, את הרגעים המשחקיים והמהנים כל כך בעיני. זה יכול להיות מכל מיני סיבות כמו: לחץ, עייפות, חוסר סבלנות וקושי להרפות ולהיות ברגע. קושי גם להתגרות ממה שהוא מרומז יותר ופחות ישיר. בנקודה זו אציע שלא כדאי לוותר, שאמליץ לנסות ללמוד לגוון, לפגוש את החרדה שאולי מתעוררת. מיניות יכולה לכלול, כחלק ממגוון התנהגויות מיניות, גם מין ישיר ואקט חפוז אבל לא רק.
לסיום, משמעות הדברים היא שכדאי להיפתח מנטלית קודם כל, לשונות אפשרית בקשר, לצרכים ההדדיים ולדיאלוג עם בן או בת הזוג. כדאי לבדוק צרכים של כל צד תוך פיתוח תקשורת כנה וישירה. עדיף ללמוד לומר, בצורה כנה ורגישה, מאשר לשמור בבטן סוד שמביא לכך שהתשוקה יורדת ואפילו נעלמת.
Comments